مقتدی صدر: خداوند برادری، امنیت و استقلال را به ملت‌های عراق و ایران عنایت فرماید واکنش نخست وزیر ژاپن به شهادت رئیس جمهوری ایران ۸ تیر به‌عنوان روز برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری پیشنهاد شد عزای عمومی در لبنان؛ عراق، سوریه، پاکستان و هند چهارشنبه (۲ خرداد ۱۴۰۳) سراسر کشور تعطیل است حضور رئیس‌جمهور پاکستان در مراسم خاکسپاری رئیس‌جمهور ایران پرچم کنسولگری‌های مستقر در مشهد به حالت نیمه افراشته درآمد جلسه شورای معاونین وزارت خارجه به ریاست باقری برگزار شد لغو برگزاری کلیه نمایشگاه‌های مراکز استانی کشور (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) یک دقیقه سکوت شورای امنیت سازمان ملل به احترام شهدای ایران دستور سردار باقری برای بررسی علل سانحه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور زمان تشییع رئیس‌جمهور در تهران و شهرستان‌ها اعلام شد تعطیلی کلیه ادارات و دستگاه‌های اجرایی شهرستان تبریز فردا سه شنبه (یکم خرداد ۱۴۰۳) واکنش کرملین به انقضای اختیارات زلنسکی در اوکراین تمامی دروس حوزه‌های علمیه کشور در روز سه‌شنبه (یکم خرداد ۱۴۰۳) تعطیل شد صحبت‌های معاون رئیس‌جمهور درباره‌ تعطیلی کشور، درپی شهادت سیدابراهیم رئیسی و هیئت همراهش + ویدئو پیام تسلیت شهردار مشهدمقدس به نماینده معزز ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی و امام‌جمعه محترم مشهدمقدس قاضی‌زاه هاشمی: شهادت، پاداش خدمات آیت‌الله رئیسی بود با شهادت سیدابراهیم رئیسی، دوره ریاست‌جمهور بعدی چندساله خواهد بود؟ + ویدئو
سرخط خبرها

سازمان ملل از تمدید قرارداد غلات اوکراین استقبال کرد

  • کد خبر: ۱۶۴۶۹۴
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸
سازمان ملل از تمدید قرارداد غلات اوکراین استقبال کرد
دبیرکل سازمان ملل متحد از تمدید قرارداد غلات اوکراین استقبال کرد.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از آناتولی، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در یک کنفرانس خبری گفت: "ما تحولات مثبت و مهمی داریم... تایید فدراسیون روسیه برای ادامه مشارکت خود در طرح دریای سیاه برای ۶۰ روز دیگر از آن جمله است. من از این تصمیم استقبال می کنم." اظهارات وی ساعاتی پس از آن بیان شد که اردوغان اعلام کرد این قرارداد که قرار بود در ۱۸ مه به پایان برسد، برای دو ماه تمدید شد.

گوترش گفت: این خبر برای جهان خبر خوبی است اما مسائل باقی مانده هنوز به قوت خود باقی است.

مسکو اعلام کرده بود از آنجا که  غرب به تعهدات خود عمل نکرده، این قرارداد روز پنجشنبه ملغی می‌شود.

براساس گزارش آرتی،‌ رجب طیب  اردوغان،‌ رئیس جمهور ترکیه روز چهارشنبه در یک سخنرانی در مقر حزب خود گفت: ابتکار دریای سیاه ۶۰ روز دیگر ادامه خواهد داشت

او از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به خاطر حمایت از طرح ترکیه برای تمدید توافق غلات تشکر کرد و قول داد آنکارا هر کاری را که بتواند برای اجرای کامل آن انجام دهد.

ابتکار دریای سیاه با میانجیگری سازمان ملل و ترکیه در ژوئیه گذشته به اوکراین اجازه ارسال حدود ۳۰ میلیون تن ذرت، گندم، سویا و سایر غلات را داده است. به عنوان بخشی از همان بسته، قرار بود سازمان ملل متحد صادرات غلات و کود روسیه را رفع انسداد کند. با این حال، مسکو می گوید که این هرگز اتفاق نیفتاد.

وزارت خارجه روسیه بلافاصله سخنان اردوغان را تایید کرد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که "انحرافات در اجرای قرارداد غلات باید هر چه سریعتر اصلاح شود."

هفته گذشته، سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه برای مذاکره در مورد تمدید توافق غلات به استانبول رفت، اما این سفر بدون نتیجه بود. او به خبرنگاران گفت که این معامله "تمام" شده است، مگر اینکه روسیه تا پنجشنبه تضمین های محکمی در رابطه با صادرات خود دریافت کند و نگرانی‌های مسکو برطرف شود.

در حالی که واشنگتن و اتحادیه اروپا اصرار دارند که هرگز غلات و کود روسیه را تحریم نکردند، آنها همه کشتی‌های روسیه را تحریم کردند و دسترسی آنها به خدمات بیمه را غیرممکن کردند و در عمل مانع از صادرات شدند.

به گفته گنادی گاتیلوف، نماینده این کشور در هیات سازمان ملل در ژنو، مسکو خواهان لغو این تحریم ها است. روسیه همچنین به دنبال حذف تحریم های مالی ارائه دهندگان کود، اتصال مجدد بانک کشاورزی روسیه (Rosselkhozbank) به سیستم پرداخت سوئیفت بین المللی و اوکراین برای بازگشایی خط لوله آمونیاک Togliatti-Odessa بود.

اردوغان نگفت که آیا هیچ یک از این شرایط برآورده شده است یا خیر. مقامات روسی بارها خاطرنشان کرده‌اند که تنها بخشی از توافق مربوط به اوکراین رعایت می‌شود. ابتکار دریای سیاه قرار بود قیمت‌های جهانی غذا را تثبیت کند و به کشورهای آفریقایی و بخش‌هایی از آسیا که به واردات وابسته هستند کمک کند تا نیازهای خود را برآورده کنند.  بیشتر صادرات غلات اوکراین در واقع به علوفه حیوانات در کشورهای ثروتمند غربی ختم شد. یک تحقیق در ماه فوریه توسط یک رسانه اتریشی نشان داد که تقریباً نیمی از ذرت و گندم صادراتی به اتحادیه اروپا به تولیدکنندگان ژامبون معروف اسپانیایی برای تغذیه خوک‌هایشان می‌رفت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->